Obtinere permis auto

   Centrul Medical Intermedica desemnat de catre Directia de Sanatate Publica sa efectueze constultatiile si investigatiile necesare persoanelor care urmeaza cursuri in scolii de soferi profesionisti si amatori in vederea obtinerii permisului de conducere pentru toate categoriile A, B, C, D, E 

   Serviciile MEDICALE pe care le asiguram zilnic, prin comisia de specialisti acreditati , sunt urmatoarele:

- intocmire Fisa de consultatii medicale TIP A (B): Boli interne, Ortopedie, Neurologie, Psihiatrie, Oftalmologie, ORL

- evaluara medicala APT/INAPT de a conduce autovehicule

pentru:
- obtinere / reinnoire permis de conducere

- preschimbare permis conducere   

   Obligativitatea examenului medical la preschimbarea permisului auto este argumentata de numarul mare de accidente rutiere din ultima perioada, in trecut prelungirea facandu-se fara a se prezenta fisa medicala. Modificarile legislative recente, in acord cu directivele europene, privind reglementarea obtinerii / preschimbarii permisului auto vizeaza si continutul permisului, care va avea mentionate si specificatii de ordin medical (reiesite in urma investigatiilor de specialitate incluse in fisa medicala permis auto).

 Examinarile PSIHOLOGICE se efectueaza conform legii 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica.    

   Permisul de conducere nu se va elibera sau reinoi in cazul candidatilor sau conducatorilor auto care prezinta urmatoarele afectiuni: tulburari mintale grave, retard psihic sever, dependenta de alcool, abuz de droguri, epilepsie si alte afectiuni care prejudiciaza grav vazul, auzul, locomotia etc.   

 

Principalele acte normative:

 Ordinul nr. 1162 din 31.08.2010 publicat in M.O, Partea I nr. 631 din 08.09.2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul